سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سنگ را بدانجا که از آن آمده باز باید گرداند ، که شر را جز با شر نتوان راند . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :369
بازدید دیروز :280
کل بازدید :2095224
تعداد کل یاداشته ها : 1987
103/8/26
3:0 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
خلیل منصوری[174]
http://www.samamos.com/?page_id=2

خبر مایه
پیوند دوستان
 
فصل انتظار اهالی بصیرت هزار دستان سرباز ولایت رایحه ی انتظار اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی .:: مرکز بهترین ها ::. نگارستان خیال جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی نگاهی نو به مشاوره پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ... حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد آقاشیر کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب صراط مستقیم هم رنگــــ ِ خـــیـــآل جبهه مقاومت وبیداری اسلامی کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد ! تکنولوژی کامپیوتر وبلاگ منتظران سارا احمدی بوی سیب BOUYE SIB رمز موفقیت محقق دانشگاه سرزمین رویا وبلاگ تخصصی فیزیک پاک دیده آدمک ها ✘ Heart Blaugrana به نام وجود باوجودی ... سرباز حریم ولایت دهکده کوچک ما از قرآن بپرس کنیز مادر هرچه می خواهد دل تنگت بگو •.ღ♥ فرشتــ ـــ ـه تنهــ ــ ــایی ♥ღ.• پیامبر اعظم(ص) عطاری عطار آبدارچی ستاد پاسخگویی به مسایل دینی وبلاگ شخصی امین نورا چوبک نقد مَلَس پوست کلف دل نوشت 14 معصوم وقایع ESPERANCE55 قدرت شیطان دنیای امروز ما تا ریشه هست، جوانه باید زد... آواز یزدان خلوت تنهایی کتاب شناسی تخصصی اس ام اس عاشقانه طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی در گوشی با خدا **** نـو ر و ز***** اس ام اس سرکاری و خنده دار و طنز دنیا به روایت یوسف جاده خدا خام بدم ایلیا حرفای خودمونی من بازی بزرگان کویر مسجد و کلیسا - mosque&church دنیای ماشین ها بچه دانشجو ! پژواک سکوت گنجهای معنوی دنیای موبایل منطقه‏ ممنوعه طلبه علوم دینی مسافر رویایی انواع بازی و برنامه ی موبایل دانشجو خبر ورزشی جدید گیاهان دارویی بانوی بهشتی دو عالم سلام

انسان و جن به هدف عبادت خداوند آفریده شده اند.(ذاریات، آیه 56) البته بر اساس آموزه های قرآنی عبادت و بندگی یعنی انجام و ترک هر عملی به حکم و قصد الهی؛ یعنی خود را مطیع و تسلیم محض خدا دانسته و به باید و نبایدهایش عمل کند. پس هر چیزی می تواند رنگ عبادی گیرد. البته ما مسلمانان عادت کرده ایم چند امر چون نماز و روزه و حج و خمس و زکات را امری عبادی بدانیم؛ در حالی از نظر آموزه های وحیانی اسلام، هر کاری می تواند یک عمل عبادی باشد. جالب این که اموری چون تولی و تبری یعنی دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا ، امر به معروف و نهی از منکر و جهاد علیه متجاوزان و ظالمان و مستکبران مستضعف کش از مهم ترین اعمال عبادی است که کم تر به آن ها توجه داریم.

از نظر آموزه های اسلامی، انسان باید ریشه ها را درست کند تا دیگر اعمال عبادی اش درست شده و رنگ و روی خدایی بگیرد. از آن جایی که لقمه ها ، نطفه و فرزند و فکر و اندیشه و عمل را می سازد، باید مهم ترین کار در زندگی توجه به لقمه هایی باشد که به دست می آورد و می خورد و یا به خانواده اش می خوراند؛ زیرا این لقمه ها است که خون می شود و مغز و قلب آدمی را حیات و زندگی می بخشد. حال اگر این لقمه ها حلال و طیب باشد ، فکر  و عملی که تولید می کند پاک و خیر خواهد بود، وگرنه ناپاک و شر خواهد بود. از همین روست که خداوند در قرآن بر دو شرط اساسی در خوراکی و لقمه های انسان تاکید دارد که شامل طیب و سازگار بودن و حلال بودن است. پیامبر(ص) بر تهیه لقمه های حلال تاکید جدی دارد؛ زیرا حتی اگر لقمه های پاک و پاکیزه و طیب و سازگار باشد ولی مراعات حلال و حرام در آن نشده باشد و لقمه دزدی، اختلاسی، ربوی، خیانتی، احتکاری و مانند آن ها باشد، این لقمه تاثیر منفی می گذارد و مانند خانه ای است که از پای بست ویران است و یا نقشی بر آب که هیچ مانایی و پایایی ندارد. وقتی کسی لقمه ناپاک و خبیث مانند شراب خمر می خورد ، خواسته و ناخواسته مست خواهد شد و عقل و هوشیاری خود را از دست می دهد، یا کسی که زهر مهلک می نوشد باید خود را برای تب و مرگ آماده کند؛ هم چنین کسی که لقمه ای حرام می خورد باید بداند که نماز و روزه و حج و جهادش تحت تاثیر این حرام خواری قرار می گیرد و اندک اندک نماز و روزه و حج و جهادش از مسیر عبادی خارج شده و شیطانی می شود و به جای خدا برای شیطان نماز می گزارد و حج شیطان گذاشته و برای شیطان جهاد می کند و مظلومان و بی گناهان و مستضعفان و آوارگان را می کشد و خانه های آنان را ویران می کند.

فکر و اندیشه ای که در ذهن و قلب برخاسته از لقمه حرام پدید می آید، فکر پلید و عزم و عمل چنین شخصی جز فساد و افساد و تباهی نیست. بنابراین، افکار و اعمال چنین افرادی شیطانی می شود و در خدمت شیطان و اهدافش رفتار خواهند کرد.

از همین روست که در اسلام مهم ترین عبادت  و برترین آن کسب لقمه حلال دانسته شده و پیامبر(ص) می فرماید:   الْعِبَادَةُ سَبْعُونَ جُزْءً أَفْضَلُهَا جُزْءً طَلَبُ الْحَلَال‏؛ عبادت هفتاد جزء است و بالاترین و بزرگترین جزء آن کسب حلال است.(مستدرک الوسایل و مستنبط المسایل، محدث نوری، ج 13 ، ص 12 ، ح 14585)

این که سخن از هفتاد جزو برای عبادت می شود، از باب حصر نیست بلکه عدد هفتاد در دهگان نماد فزونی شمارگان است؛ یعنی اگر برای عبادت خداوندی ما هفتاد جزء فرض کنیم، باید بدانیم که برترین این اجزای عبادت و بندگی خداوند کسب روزی حلال است؛ زیرا کسی که لقمه حلال کسب کند بستر و زمینه ای را فراهم می آورد تا عبادت های دیگرش نیز درست و مناسب و سازگار باشد؛ و اگر لقمه حرام شد باید فاتحه دیگر اجزاء عبادت را خواند؛ زیرا کسی که حرام خواری دارد دیگر نمی تواند خلوصی نیت داشته باشد و کاری را برای رضایت خداوند انجام دهد.


94/9/20::: 2:29 ع
نظر()